Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Informații de contact

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
e.primarias1.ro
Caută
Language

Am dat startul evenimentului “Crăciun în Amzei”. Clotilde Armand: „Vă aștept să vedeți cum Piața Amzei prinde viață prin activități culturale”

Publicat: 14.12.2023

Piața Amzei renaște prin cultură și prinde viață prin creațiile tinerilor artiști! Primăria Sectorului 1 organizează cu ocazia Sărbătorilor de iarnă, în acest loc emblematic al Capitalei,  evenimentul "Crăciun în Amzei".

Aseară întreaga zonă s-a transformat prin lumină, muzică și culoare, când a fost aprinsă instalația "Naștere", dezvoltată de către scenografa Iuliana Vâlsan.

Tot aici am pregătit o serie de expoziții de artă contemporană, dezvoltate de către Uniunea Artiștilor Plastici din România și am lansat Black Rhino Radio Pop-Up Studio, care a pregătit coloana sonoră a acestui eveniment de Crăciun. Peste 30 de proiecte de artă vizuală sunt expuse în spațiile neconvenționale din Piața Amzei.

"Renașterea Pieței Amzei. Un rol central în proiectul de renaștere a Pieței Amzei îl constituie derularea aici a unor proiecte culturale de calitate ale tinerilor noștri artiști care au nevoie de tot sprijinul nostru pentru a performa într-un mediu organizat și pentru ca mesajul lor artistic să ajungă la publicul bucureștean", a declarat primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.

Totodată, Galeria Mobius, The Institute și Cartierul Creativ au lansat în spațiul Amzei Creative Corner expoziția Wonderland, un proiect captivant cu lucrările lui Andrei Costache, o celebrare a vieții prin prisma explorării artistice.

 "Vă aștept să admirați aceste lucrări de artă și să vedeți cum Piața Amzei prinde viață prin activități culturale. Asta după ce fostele administrații locale au eșuat total în a revitaliza această zonă de tradiție a Capitalei", a mai precizat edilul Clotilde Armand.

Serviciul Imagine și Cultură
Tel. fix: 021/319.10.13/int.151
E-mail: comunicare@primarias1.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Evenimente, Noutati, comunicate

Știri, comunicate de presă și noutăți

29.01.2024

Reconstruim Podul Săbăreni, aflat într-o stare avansată de degradare. “Timp de un deceniu toate autoritățile și-au pasat de la una la alta responsabilitatea acestei investiții esențiale”

Primăria Sectorului 1 va reconstrui Podul Săbăreni, o investiție esențială pentru locuitorii din zona Chitila Triaj- 16 Februarie. În ședința de astăzi, Consiliul Local Sector 1 a aprobat documentația tehnico-economică și indicatorii tehnico-economici ai obiectivului de investiții „Pasaj rutier superior […]

Mai mult
26.01.2024

Am respectat la literă legea la autorizarea lucrărilor de construcții de la Spitalul Grigore Alexandrescu.”Piromanul lui Rafila vrea să dea foc spitalelor de copii”

În legătură cu declarațiile făcute de un secretar de stat din Ministerul Sănătății privind emiterea unei autorizații de construire pentru mai multe construcții la Centrul de Arși Grav din cadrul Spitalului „Grigore Alexandrescu”, Serviciul Imagine și Cultură a fost împuternicit […]

Mai mult
15.01.2024

Am finanțat lucrările de modernizare a Bazinului „Tolea Grințescu”. Elevii care învață în școlile și liceele din Sectorul 1 vor beneficia gratuit de cursuri de înot

Primăria Sectorului 1 a finanțat schimbarea cazanelor de încălzire a apei și a mai multor instalații esențiale de la Bazinul „Tolea Grințescu” (Floreasca). Fostele echipamente erau vechi din 2007, își depășiseră cu mult durata de viață și au cedat fizic […]

Mai mult
08.01.2024

A fost semnat contractul de realizare a Documentației de Avizare a Lucrărilor de Intervenție (DALI) pentru reabilitarea fostului Hotel Dunărea. “Îl vom transforma în Centrul Cultural al Sectorului 1”

Primăria Sectorului 1 continuă derularea programului de reabilitare și punere în valoare a clădirilor emblematice din această zonă administrativă. La sfârșitul anului trecut a fost semnat contractul de realizare a Documentației de Avizare a Lucrărilor de Intervenție (DALI) pentru reabilitarea […]

Mai mult
04.01.2024

Desființăm terasele și restaurantele construite ilegal. “Sunt imobile cu patroni care sunt protejați politic și cu PR plătit la televiziunile de știri”

Primăria Sectorului 1 are toleranță zero față de toate imobilele construite ilegal în această zonă administrativă. Încă din anul 2022 primarul Clotile Armand a dispus ca polițiștii locali de la Disciplina în Construții și Afișaj Stradal să demareze o acțiune […]

Mai mult
Sari la conținut