Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Informații de contact

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
e.primarias1.ro
Caută
Language

Am finanțat achiziționarea unui RMN ultramodern, în valoare de 23 milioane lei, la Spitalul Elias. ”Am promis că investițiile în sănătate sunt o prioritate și ne ținem de cuvânt!”

Publicat: 22.12.2023

Primăria Sectorului 1 continuă investițiile majore în sistemul de sănătate. Cea mai recentă achiziție de anvergură pe care administrația locală a Sectorului 1 a finanțat-o la Spitalul Elias o reprezintă un sistem ultramodern de Imagistică prin Rezonanță Magnetică 3,0 T în valoare de 23,2 milioane lei. Acest aparat performant este folosit în special pentru stabilirea conduitei terapeutice în cazul accidentelor vasculare cerebrale, afecțiuni ale aortei, precum și în cazul traumatismelor vertebro-medulare.

Menționăm faptul că, în acest an, am alocat pentru Spitalul Elias peste 39 de milioane lei pentru achiziționarea de echipamente medicale performante, precum și pentru finanțarea unor lucrări de renovare și reabilitare ale unor secții ale spitalului.

"Am promis că investițiile în sănătate sunt o prioritate pentru mine și echipa mea și ne ținem de cuvânt! Nimic nu este mai important pentru o comunitate decât să beneficieze de spitale dotate cu tot ceea ce este necesar pentru a răspunde în cel mai înalt grad nevoilor pacienților. Finanțările pe care le facem constant în spitalele din Sectorul 1 asigură un act medical de calitate și salvează vieți", a declarat primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.

Anul acesta, Primăria Sectorului 1 a făcut investiții record în sistemul medical din această zonă administrativă. Edilul Clotilde Armand a aprobat recent o finanțare de peste 57 milioane lei pentru achiziționarea de echipamente medicale de ultimă generație pentru alte două spitale de prestigiu din Capitală. Este vorba despre Spitalul Clinic "Sfânta Maria"- 33,1 milioane lei și Maternitatea Polizu (Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului "Dr. Alfred Rusescu")- 24 milioane lei.

La Spitalul "Sfânta Maria" finanțăm achiziția de aparatură ultramodernă, cele mai importante fiind un robot chirurgical (11,4 milioane lei) sau aparatul de Rezonanță Magnetică 3 Tesla (10,6 milioane lei), iar la Maternitatea Polizu urmează să fie achiziționate cele mai performante modele de ecografe Doppler (luăm 14 bucăți pentru mai multe specialități medicale: oncologie, pediatrie, alergologie și imunologie, pentru medicină materno-fetală de cazuistică complexă etc.), 10 aparate pentru monitorizarea funcțiilor vitale ale nou-născuților, 10 ventilatoare non- invazive etc. Aceste ultime finanțări le realizăm în baza unui protocol pe care l-am încheiat cu Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București.

"Sunt noi investiții de amploare concrete pe care le facem și care răspund unor nevoi majore pe care le au spitalele din Capitală. S-a dus vremea investițiilor de carton în sistemul medical din Sectorul 1 realizate în interesul clientelei politice de fostele administrații, acum fondurile de la bugetul local sunt folosite strict în interesul comunității", a mai precizat primarul Clotilde Armand.

Serviciul Imagine și Cultură
Tel. fix: 021/319.10.13/int.151
E-mail: comunicare@primarias1.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Evenimente, Noutati, comunicate

Știri, comunicate de presă și noutăți

29.01.2024

Reconstruim Podul Săbăreni, aflat într-o stare avansată de degradare. “Timp de un deceniu toate autoritățile și-au pasat de la una la alta responsabilitatea acestei investiții esențiale”

Primăria Sectorului 1 va reconstrui Podul Săbăreni, o investiție esențială pentru locuitorii din zona Chitila Triaj- 16 Februarie. În ședința de astăzi, Consiliul Local Sector 1 a aprobat documentația tehnico-economică și indicatorii tehnico-economici ai obiectivului de investiții „Pasaj rutier superior […]

Mai mult
26.01.2024

Am respectat la literă legea la autorizarea lucrărilor de construcții de la Spitalul Grigore Alexandrescu.”Piromanul lui Rafila vrea să dea foc spitalelor de copii”

În legătură cu declarațiile făcute de un secretar de stat din Ministerul Sănătății privind emiterea unei autorizații de construire pentru mai multe construcții la Centrul de Arși Grav din cadrul Spitalului „Grigore Alexandrescu”, Serviciul Imagine și Cultură a fost împuternicit […]

Mai mult
15.01.2024

Am finanțat lucrările de modernizare a Bazinului „Tolea Grințescu”. Elevii care învață în școlile și liceele din Sectorul 1 vor beneficia gratuit de cursuri de înot

Primăria Sectorului 1 a finanțat schimbarea cazanelor de încălzire a apei și a mai multor instalații esențiale de la Bazinul „Tolea Grințescu” (Floreasca). Fostele echipamente erau vechi din 2007, își depășiseră cu mult durata de viață și au cedat fizic […]

Mai mult
08.01.2024

A fost semnat contractul de realizare a Documentației de Avizare a Lucrărilor de Intervenție (DALI) pentru reabilitarea fostului Hotel Dunărea. “Îl vom transforma în Centrul Cultural al Sectorului 1”

Primăria Sectorului 1 continuă derularea programului de reabilitare și punere în valoare a clădirilor emblematice din această zonă administrativă. La sfârșitul anului trecut a fost semnat contractul de realizare a Documentației de Avizare a Lucrărilor de Intervenție (DALI) pentru reabilitarea […]

Mai mult
04.01.2024

Desființăm terasele și restaurantele construite ilegal. “Sunt imobile cu patroni care sunt protejați politic și cu PR plătit la televiziunile de știri”

Primăria Sectorului 1 are toleranță zero față de toate imobilele construite ilegal în această zonă administrativă. Încă din anul 2022 primarul Clotile Armand a dispus ca polițiștii locali de la Disciplina în Construții și Afișaj Stradal să demareze o acțiune […]

Mai mult
Sari la conținut