Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Informații de contact

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
e.primarias1.ro
Caută
Language

Amenzi de peste 80.000 de lei în două săptămâni pentru cei care au abandonat ilegal deșeuri în zona Cartierului Băneasa. “În Sectorul 1, acum, aplicăm legea!”

Publicat: 06.12.2023

Polițiștii locali din cadrul Compartimentului Ordine Publică Pajura, în colaborare cu Compartimentul Protecția Mediului Sector 1, au aplicat în ultimele două săptămâni 32 de sancțiuni contravenționale în cuantum total de 82.500 lei persoanelor care au abandonat ilegal deșeuri în apropierea cartierului Pădurea Băneasa, în special pe drumul Piscul Reghiului.

"Am demarat, în urmă cu două săptămâni, un plan de acțiune pentru identificarea persoanelor care abandonează deșeuri în apropierea cartierului Pădurea Băneasa. Din păcate, o parte din terenurile de la marginea Sectorului 1 au devenit locul predilect de depozitare a deșeurilor din construcții sau a deșeurilor menajere pentru diverse persoane certate cu legea și cu bunul simț.  Acesta este rezultatul inacțiunii, timp de zeci de ani, a fostelor administrații locale. Acum, aplicăm legea! Aviz celor care vor să arunce deșeuri în Sectorul 1- Poliția Locală poate confisca autovehiculul folosit pentru transportul gunoaielor. Am făcut-o de mai multe ori și o vom mai face", declarat primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.

Pentru descoperirea celor care au abandonat deșeurile ilegale, polițiștii locali s-au folosit de imaginile de pe camerele de supraveghere, au patrulat în zonă sau i-au identificat pe cei care au aruncat gunoaiele după facturi, AWB-uri, etichete etc. Menționăm faptul că întreaga zonă unde au fost depozitate ilegal deșeurile a fost salubrizată și igienizată.

"Domeniul public este o prelungirea a casei noastre și reprezintă cartea de vizită a orașului în care trăim.  Așa cum păstrăm curățenia acasă, unde nu aruncăm deșeurile la întâmplare, ci le punem la coșul de gunoi, așa trebuie să procedăm și dincolo de gardul sau de ușa propriei locuințe. De aceea, în demersul nostru de a stopa fenomenul aruncării gunoaielor în locuri nepermise avem nevoie și de sprijinul dumneavoastră, al cetățenilor. Ne puteți sesiza terenurile pe care există acumulări necontrolate de deșeuri la Telefonul Cetățeanului/ Poliția Locală Sector 1 – 021.9540, disponibil 24/7", a mai precizat edilul Clotilde Armand.

Serviciul Imagine și Cultură
Tel. fix: 021/319.10.13/int.151
E-mail: comunicare@primarias1.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Evenimente, Noutati, comunicate

Știri, comunicate de presă și noutăți

29.01.2024

Reconstruim Podul Săbăreni, aflat într-o stare avansată de degradare. “Timp de un deceniu toate autoritățile și-au pasat de la una la alta responsabilitatea acestei investiții esențiale”

Primăria Sectorului 1 va reconstrui Podul Săbăreni, o investiție esențială pentru locuitorii din zona Chitila Triaj- 16 Februarie. În ședința de astăzi, Consiliul Local Sector 1 a aprobat documentația tehnico-economică și indicatorii tehnico-economici ai obiectivului de investiții „Pasaj rutier superior […]

Mai mult
26.01.2024

Am respectat la literă legea la autorizarea lucrărilor de construcții de la Spitalul Grigore Alexandrescu.”Piromanul lui Rafila vrea să dea foc spitalelor de copii”

În legătură cu declarațiile făcute de un secretar de stat din Ministerul Sănătății privind emiterea unei autorizații de construire pentru mai multe construcții la Centrul de Arși Grav din cadrul Spitalului „Grigore Alexandrescu”, Serviciul Imagine și Cultură a fost împuternicit […]

Mai mult
15.01.2024

Am finanțat lucrările de modernizare a Bazinului „Tolea Grințescu”. Elevii care învață în școlile și liceele din Sectorul 1 vor beneficia gratuit de cursuri de înot

Primăria Sectorului 1 a finanțat schimbarea cazanelor de încălzire a apei și a mai multor instalații esențiale de la Bazinul „Tolea Grințescu” (Floreasca). Fostele echipamente erau vechi din 2007, își depășiseră cu mult durata de viață și au cedat fizic […]

Mai mult
08.01.2024

A fost semnat contractul de realizare a Documentației de Avizare a Lucrărilor de Intervenție (DALI) pentru reabilitarea fostului Hotel Dunărea. “Îl vom transforma în Centrul Cultural al Sectorului 1”

Primăria Sectorului 1 continuă derularea programului de reabilitare și punere în valoare a clădirilor emblematice din această zonă administrativă. La sfârșitul anului trecut a fost semnat contractul de realizare a Documentației de Avizare a Lucrărilor de Intervenție (DALI) pentru reabilitarea […]

Mai mult
04.01.2024

Desființăm terasele și restaurantele construite ilegal. “Sunt imobile cu patroni care sunt protejați politic și cu PR plătit la televiziunile de știri”

Primăria Sectorului 1 are toleranță zero față de toate imobilele construite ilegal în această zonă administrativă. Încă din anul 2022 primarul Clotile Armand a dispus ca polițiștii locali de la Disciplina în Construții și Afișaj Stradal să demareze o acțiune […]

Mai mult
Sari la conținut