Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Informații de contact

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
e.primarias1.ro
Caută
Language

Proiectul de reconstruire al Pieței Matache intră mâine pe ordinea de zi a Consiliului Local Sector 1. “Suntem datori bucureștenilor să refacem o parte din istoria acestui oraș”

Publicat: 27.12.2023

Proiectul de reconstruire al Pieței Matache și de revitalizare a cartierului Buzești - Berzei va intra pe ordinea de zi a ședinței ordinare a Consiliului Local Sector 1 de joi, 28 decembrie 2023, începând cu ora 10:00.

Punctul central al întregii investiții îl constituie Hala Matache (Subsol + Parter), unde Primăria Sectoruluiu 1 va integra elemente din construcția originală și care va păstra destinația de piață agro-alimentară. Administrația locală a Sectoruluiu 1 și-a propus să atragă aici producătorii din jurul Capitalei.

Pentru revitalizarea zonei din jurul pieței, Primăria Sectoruluiu 1 implementează cele mai bune modele din alte capitale europene. Vrem să construim zece spații comerciale (Subsol + Parter+ Terasă circulabilă), parcare subterană - 165 de locuri de parcare (12 locuri vor avea stații de încărcare electrică), locuri de parcare pentru biciclete, spații verzi, mobilier stradal adecvat stilului arhitectural, trotuare etc.

"După 10 de ani de nedreptate putem repara greșeala celor dinaintea noastră și să dăm dovadă că putem pune interesul comun înaintea orgoliilor politice. Am muncit foarte mult la faza birocratică a acestui proiect (început în 2021), dar în sfârșit studiul de fezabilitate și restul documentațiilor sunt gata. Acest proiect pe care l-am trimis pe masa consilierilor locali va permite dezvoltarea urbanistică a zonei pe termen mediu și lung. Am ținut cont de nevoile de modernizare ale întregului cartier și de cerințele de conservare a clădirilor de patrimoniu care dau farmec acestui oraș. Așa cum am spus în repetate rânduri, salvăm ce se mai poate salva din clădirile noastre reprezentative și reconstruim ce au dărâmat primarii care nu au dat doi bani pe patrimoniul acestui oraș. Nu contează că primarul Armand sau altcineva propune acest proiect de refacere a Halei și a întregii zone învecinate, contează ceea ce lăsăm moștenire, contează ca noi să demostrăm că se poate", a declarat primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.

Toate pavilioanele pieței vor fi imobile cu o performanţă energetică foarte ridicată, cu un consum de energie aproape egal cu zero. Important: accesul auto va fi interzis în interiorul întregii zone. Pentru realizarea acestui proiect, Primăria Sectorului 1 a colaborat cu arhitecți de renume, cu membrii ai comunității din zonă, comercianții din piață și societatea civilă.

"Lansez aici un apel public către cetățeni, arhitecți, ONG-uri și politicieni din toate partidele: Haideți să reconstruim o parte din istoria orașului cu toată priceperea noastră! Suntem datori bucureștenilor să refacem o parte din istoria acestui oraș care a fost distrusă abuziv de fostele administrații locale", a mai precizat edilul Clotilde Armand.

Serviciul Imagine și Cultură
Tel. fix: 021/319.10.13/int.151
E-mail: comunicare@primarias1.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Evenimente, Noutati, comunicate

Știri, comunicate de presă și noutăți

29.01.2024

Reconstruim Podul Săbăreni, aflat într-o stare avansată de degradare. “Timp de un deceniu toate autoritățile și-au pasat de la una la alta responsabilitatea acestei investiții esențiale”

Primăria Sectorului 1 va reconstrui Podul Săbăreni, o investiție esențială pentru locuitorii din zona Chitila Triaj- 16 Februarie. În ședința de astăzi, Consiliul Local Sector 1 a aprobat documentația tehnico-economică și indicatorii tehnico-economici ai obiectivului de investiții „Pasaj rutier superior […]

Mai mult
26.01.2024

Am respectat la literă legea la autorizarea lucrărilor de construcții de la Spitalul Grigore Alexandrescu.”Piromanul lui Rafila vrea să dea foc spitalelor de copii”

În legătură cu declarațiile făcute de un secretar de stat din Ministerul Sănătății privind emiterea unei autorizații de construire pentru mai multe construcții la Centrul de Arși Grav din cadrul Spitalului „Grigore Alexandrescu”, Serviciul Imagine și Cultură a fost împuternicit […]

Mai mult
15.01.2024

Am finanțat lucrările de modernizare a Bazinului „Tolea Grințescu”. Elevii care învață în școlile și liceele din Sectorul 1 vor beneficia gratuit de cursuri de înot

Primăria Sectorului 1 a finanțat schimbarea cazanelor de încălzire a apei și a mai multor instalații esențiale de la Bazinul „Tolea Grințescu” (Floreasca). Fostele echipamente erau vechi din 2007, își depășiseră cu mult durata de viață și au cedat fizic […]

Mai mult
08.01.2024

A fost semnat contractul de realizare a Documentației de Avizare a Lucrărilor de Intervenție (DALI) pentru reabilitarea fostului Hotel Dunărea. “Îl vom transforma în Centrul Cultural al Sectorului 1”

Primăria Sectorului 1 continuă derularea programului de reabilitare și punere în valoare a clădirilor emblematice din această zonă administrativă. La sfârșitul anului trecut a fost semnat contractul de realizare a Documentației de Avizare a Lucrărilor de Intervenție (DALI) pentru reabilitarea […]

Mai mult
04.01.2024

Desființăm terasele și restaurantele construite ilegal. “Sunt imobile cu patroni care sunt protejați politic și cu PR plătit la televiziunile de știri”

Primăria Sectorului 1 are toleranță zero față de toate imobilele construite ilegal în această zonă administrativă. Încă din anul 2022 primarul Clotile Armand a dispus ca polițiștii locali de la Disciplina în Construții și Afișaj Stradal să demareze o acțiune […]

Mai mult
Sari la conținut